نمک تصفیه دوز تاپان یک نوع نمک است که فرایند تصفیه را طی کرده و در حین تصفیه تمام ناخالصی هایش حذف شده و برای طعم دادن به غذا استفاده می شود
نمک تصفیه شده دوز تاپان چیست ؟
نمک ترکیبی از دو ماده معدنی است که به آن کلر و سدیم گفته می شود، کلرور سدیم به شکل کریستالهای های سفید با دانه های ریز در محیط اطراف ما وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم تشکیل یافته است.
از آغاز تاریخ زندگی بشری مصرف کلرور سدیم به عنوان یک نوع چاشنی که به غذا های افراد افزوده می شود کاملا”شناخته شده است و خاصیت ضد میکروبی نمک و ویژگی نگهداری مواد غذایی و پیشگیری از خراب شدن آن ها راهی مرسوم و شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.
در دنیای کنونی به دلیل شیوع زیاد بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است، تحقیقات نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. مقدار استفاده از نمک در کشور ما ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد است ولی این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کم شود
نمک در طبیعت به دو شکل جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا وجود دارد. در نقاط مختلف ایران، ماده نمک به صورت معادن نمک و نمک دریا مشاهده می شوند. نمک تولید شده از معادن، دارای ناخالصی هایی زیادی است که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
از جمله ناخالصی های که در نمک وجود دارد می توان به مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و مواد آلاینده که برای استخراج از معدن استفاده می شود و مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم اشاره کرد
وجود این ناخالصی ها در نمک می تواند باعث بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شده و در مواردی زیادی باعث مسمومیت می شود ، حتی از جذب آهن در بدن جلوگیری می کند. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را از بین می برند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را تولید کنند
استفاده زیاد نمک با افزایش فشار خون به خصوص در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط مستقیم دارد، به طور یقین ثابت شده است. افزایش یافتن فشار خون نیز خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش می دهد.
مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟
اگر نمک به مقدار مناسب و در حد معتدل مصرف شود کلیه ها سالم می ماند و عملکرد بهتری خواهد داشت و نمک مورد احتیاج بدن تامین می شود، ولی اگر مصرف نمک بیش از اندازه باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد کند نمک اضافی موجب جمع شدن زیاد آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی خصوصا در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. مطابق پژوهشهای انجام شده مشخص شده است که مصرف زیاد نمک به غیر از افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری مثل سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … بر سلامت دارند.
مهم ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟
– نمک آشپزخانه و سفره که زمان پختن غذا یا سر سفره به غذا اضافه می شود.
– انواع غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس،همبرگر و انواع کنسرو ها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و …
– انواع تنقلات شور مثل چیپس،چوب شور و لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک
– انواع شور و ترشیجات
– آجیل و مغز دانه های شور(پسته، بادام، فندق، گردو و …)
برای جلوگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.
– مقدارنمک که موقع پختن غذا اضافه می کنید را کاهش دهید
– برای کم کردن مصرف زیاد از نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره اجتناب کنید
– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقدار فراوانی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را کم تر کنید.
– برای طعم بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …استفاده کنید.
– مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کم کنید
– چون جوش شیرین حاوی مقادیر زیادی سدیم است و باعث پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. لذا در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند استفاده از مواد حاوی جوش شیرین هم باید کاهش یابد.
نمک یددار تصفیه شده دوز تاپان چیست و چرا لازم است از این نوع نمک استفاده کنیم؟
– نمک تصفیه دوز تاپان نمکی است کاملا بهداشتی که تمام ناخالصی های و مواد اضافی آن حذف شده است
– نمک خوراکی لازم است از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به علت خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت زیاد حفظ می کنند.
– نگه داشتن و ذخیره کردن نمک یددار به مدت خیلی زیاد(بیش از 6 ماه ) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور آفتاب و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و برای افزودن نمک به غذا در زمان پخت، باید نمک را در پایان طبخ غذا به آن اضافه کرد تا ید آن حفظ شود.
– مصرف نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف پی در پی آن در افراد سالم نیز موجب ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت روی بسته بندی نمک ها توجه کنید.
– همواره توجه داشته باشید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک نوشته شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» اجتناب کنید.
نمک و غذاهای شور باید به میزان کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز باید تنها از نوع تصفیه شده یددار باشد.
بسته بندی نمک
مصرف خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات را مشخص می کند. به همین دلیل این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی متفاوت است.
قیمت نمک تصفیه یددار دوز تاپان
تولید کنندگان نمک اعتقاد دارند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند گرانتر و با قیمت خوب به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز معمولا سفید تر از سایر نمک ها بنظر می رسد
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را حذف می کند
نمک تصفیه شده یددار دوزتاپان را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه دوز تاپان کافیست از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها آگاه شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
بدون دیدگاه