نمک تصفیه کلوان یک نوع نمک تصفیه شده است و همه ناخالصی هایش حذف شده و برای تامین سلامتی ید به آن افزوده شده و برای مزه بهتر غذا از آن استفاده می شود.
نمک تصفیه شده کلوان چیست ؟
نمک ترکیبی از دو ماده معدنی است که به آنها کلر و سدیم گفته می شود، کلرور سدیم به شکل کریستال های سفید با دانه های ریز در اطراف ما وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که به طور کلی از کلرور سدیم تشکیل یافته است.
از آغاز زندگی بشری مصرف کلرور سدیم به عنوان یک چاشنی اصلی که به غذا های افراد اضافه می شود کاملا”شناخته شده است و خواص ضد میکروبی نمک و خاصیت نگهداری مواد غذایی و پیشگیری از فساد آن ها راهی شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.
در دنیای مدرن امروزی به علت بروز فراوان بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون استفاده زیاد نمک به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است، پژوهشها نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. مقدار استفاده از نمک در کشور ما ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد است ولی این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کاهش یابد
نمک در میحط به دو شکل جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا وجود دارد. در نقاط گوناگون ایران، ماده نمک به شکل معادن نمک و نمک دریا یافت می شود. نمک استخراج شده از معادن، دارای ناخالصی هایی زیادی است که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
از جمله ناخالصی های که در نمک می توان یافت به مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و مواد آلاینده که در جریان استخراج از معدن وارد نمک می شود می توان اشاره کرد و همچنین مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم اشاره کرد
وجود این ناخالصی ها در نمک می تواند باعث بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شده و در مواردی زیادی باعث مسمومیت می شود ، و حتی موجب منع جذب آهن در بدن می شود. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را حذف کنند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را بسازند
استفاده زیاد نمک با افزایش فشار خون مخصوصا در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط تنگاتنگ دارد، یقینا اثبات شده افزایش فشار خون خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش می دهد.
عوراض مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چیست؟
اگر نمک به میزان معتدل استفاده شود و کلیه ها سالم می ماند و کارکرد بهتری خواهد داشت و نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی اگر مصرف نمک بیش از اندازه باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد می کند نمک اضافی باعث جمع شدن زیاد آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی مخصوصا در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق پژوهش های انجام شده مشخص شده است که مصرف زیاد نمک به غیر از افزایش فشار خون، اثرات خطرناک دیگری مثل سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … بر سلامت دارند.
برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.
– میزان نمک که موقع طبخ غذا اضافه می کنید را کاهش دهید
– برای کاهش مصرف زیاد از نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره اجتناب کنید
– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقدار زیادی نمک هستند، به همین علت بهتر است مصرف این مواد غذایی را کاهش دهید
– برای مزه و طعم بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …استفاده کنید.
– استفاده از غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کاهش دهید.
– چون جوش شیرین حاوی مقادیر زیادی سدیم است و باعث پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. لذا در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند استفاده از مواد حاوی جوش شیرین هم باید کم کنید.
نمک یددار تصفیه شده کلوان چیست و لزوم استفاده از این نوع نمک چیست؟
– نمک تصفیه شده کلوان نمکی است کاملا بهداشتی که همه ناخالصی های و مواد اضافی آن حذف شده است
– نمک خوراکی بهتر است از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به علت خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت طولانی حفظ می کنند.
– نگه داشتن و ذخیره کردن نمک یددار به مدت خیلی زیاد(بیش از 6 ماه ) باعث از دست رفتن قسمتی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور آفتاب و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و برای افزودن نمک به غذا در زمان پخت، لازم است نمک را در پایان طبخ غذا به آن اضافه کرد تا ید آن حفظ شود.
– مصرف نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی استفاده پیوسته و زیاد از آن در افراد سالم نیز موجب ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت روی بسته بندی نمک ها توجه کنید کنید.
– باید توجه داشته باشید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک نوشته شده باشد و از خریداری هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» اجتناب کنید.
نمک و غذاهای شور باید به مقدار کم استفاده شود و همان مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
بسته بندی نمک
استفاده خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات را مشخص می کند. به همین دلیل این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی متفاوت است
قیمت نمک تصفیه یددار کلوان
تولید کنندگان نمک اعتقاد دارند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند گرانتر و با قیمت خوب به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز به طور معمول سفید تر از سایر نمک ها بنظر می رسد
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد در طی عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده حذف می شود
نمک تصفیه شده یددار کلوان را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه یددار کلوان کافیست از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
بدون دیدگاه