نمک تصفیه شده اسبی


نمک تصفیه شده اسبی نمکی است که ضمن گذراندن عملیات تصفیه همه ناخالصی و آلودگی های آن حذف شده و بعد از افزودن ید به صورت بسته بندی به بازار فروش عرضه می شود.

نمک چیست و چه تاریخچه ای دارد؟

نمک متشکل شده از مواد معدنی از جمله دو ماده که نام آنها  کلر و سدیم است، کلرور سدیم به شکل بلور های سفید با دانه بندی ریز در طبیعت وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم تشکیل شده است.

از آغاز حیات بشری استفاده از کلرور سدیم به عنوان یک نوع ادویه که به انواع غذا ها افزوده می شده است کاملا”شناخته شده  است و ویژگی ضد میکروبی نمک و خاصیت نگهداری مواد غذایی و پیشگیری از فاسد شدن آن ها راهی مرسوم و شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.

امروزه به علت بروز بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک تحت عنوان یکی از اصلی ترین عوامل خطر در شیوع این بیماری ها شناخته شده است، پژوهشها نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. مقدار مصرف نمک در کشور ما  ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد  است اما این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی باید به ۳-۲ گرم در روز کاهش یابد

نمک تصفیه شده اسبی

چه مقدار نمک باید مصرف کنیم

امروزه مصرف نمک در غذاهای آماده به خصوص در فسفود ها بسیار افزایش یافته است که این رقم در کشور ما زیادتر هم است. میزان نمکی که  در طول روز از راه های مختلف وارد بدن ما می شود شامل نمک نمکدانی، نمک موجود در مواد غذایی و نمک افزوده شده به غذا در موقع پخت غذا است

ید چیست.

ید ماده ای است که برای حیات موجودات ضروری است که به مقدار زیاد در آب دریاها و نیز به میزان کم در خاک وجود دارد ید مورد نیازدر بدن انسان تولید نمی شود و البته باید بدانید که نیاز بدن به ید نیز زیاد نیست ولی این مقدار کم نیز باید یا از راه آب یا یا از راه مواد غذایی تامین شود. از آنجا که ید موجود خاک در مناطق مختلف متفاوت است لذا گیاهانی که در این خاک رشد می کنند و جانوران از آنها استفاده می کنند ید به مقدار لازم ندارند بنابراین کسانی که در این مناطق زندگی می کنند در معرض کمبود ید قرار دارند .کمبود ید در رژیم غذایی انسان موجب می شود افراد به بیماری های گوناگون مانند گواتر گرفتار شوند که به این بیماری  اختلال ناشی از کمبود ید می گویند . اصلی ترین و مفیدترین روش برای جلوگیری از این اختلال ها مصرف نمک یددار است. مزیت مصرف نمک یددار این است تمامی افراد جامعه و در همه فصول سال می تواننند از آن استفاده کنند.

نمک یددار تصفیه شده چیست و چه خواصی دارد

نمک تصفیه شده اسبی نمکی است تصفیه شده  که همه ناخالصی ها و آلودگی های آناز بین رفته است نمک خوراکی که ما روزانه مصرف می کنیم بهتر است از نوع تصفیه شده و یددار باشد نمک های که تصفیه شده اند به علت خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت طولانی حفظ می کند البته اگر نمک یددار به مدت طولانی ( مثلا بیشتر از یک سال) ذخیره و نگهداری شود مقداری از ید خود را از دست می دهد برای آنکه ید نمک حفظ بماند بهتر است آن را به دور از نور آفتاب و رطوبت در یک ظرف در بسته پلاستیکی ،چوبی،سفالی و یا شیشه ای مات و تیره نگهداری کرد  و در مرحله آخر پختن غذا  به آن اضافه کنیم تا ید آن حفظ شود

نمک تصفیه شده یددار نمکی است که تصفیه آن از طریق حل کردن نمک طبیعی استخراج شده و تبخیر کردن آن در دمای خیلی بالا صورت می پذیرد
در فرایند عملیات تصفیه نمک هایی با درجه خلوص خیلی بالایی به دست می آید نمکی که در این فرایند به دست می آید در اندازه های مختلف خرد شده، فشرده شده و کالیبره می شود تا نیازهای تولید کنندگان مخصوصا شور کردن مکانیزه را برآورده کند

در مواقع خریدن نمک باید توجه کنید که عبارت نمک یددار تصفیه شده بروی بسته های نمک درج شده باشد و از خرید کردن هر نوع نمک با عنوان صادراتی صنعتی خودداری کنید.

نمک تصفیه شده اسبی

علل بسته بندی نمک

امروزه یکی از ابزار های مهم که برای تبلیغات نمک استفاده می شود بسته‌بندی مناسب نمک است که در تبلیغ آن به خریداران جایگاه خاص و ویژه ای دارد تا هم مشتری را به خود جذب کند و هم خصوصیات محصول بر روی آن درج شود

جذب سریع رطوبت و در نتیجه کلوخه شدن، اصلی ترین نقطه ضعف نمک است. به این علت روش بسته بندی نمک و نگهداری آن تا مدت‌ها یکی از مشکلات صنایع غذایی بود. اما با پیدایش انقلاب صنعتی، تعداد زیادی از صنایع و از جمله صنعت بسته بندی رشد کیفی و کمّی زیادی پیدا کرد؛ تا جایی که امروزه انواع نمک خوراکی و نمک صنعتی به کمک دستگاه‌ هایی تمام اتوماتیک و پیشرفته در بسته‌های متنوع و مناسب وارد بازارهای داخلی و خارجی می شوند

بسته بندی نمک تصفیه شده

انواع بسته بندی نمک خوراکی

مصرف خرده یا عمده نمک، نوع بسته بندی نمک را در کارخانجات تعیین می کند. به این علت نوع بسته بندی در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی تفاوت دارد.انواع بسته بندی نمک تصفیه شده به این ترتیب است

سلفونی

در این نوع بسته بندی، نمک در مقدار کمتر از یک کیلوگرم به کمک دستگاه‌هایی تمام اتوماتیک رایج به بسته بندی حجمی، 2 توزین، 4 توزین و 10 توزین داخل بسته هایی از جنس سلفون قرار داده می شوند. تفاوت این دستگاه‌ها در میزان سرعت متفاوت آن‌ها است.

قوطی

بسته بندی به شکل قوطی بوسیله دستگاه قوطی پرکن گرانولی که اوزان 20 تا 1000 گرم نمک خوراکی را در قوطی‌های پلاستیکی یا پت و فلزی بسته بندی می کند

تک نفره

بسته بندی تک نفره نوعی بسته بندی نمک است که برای استفاده در اماکنی مثل هتل‌ها و رستوران‌ها است که توسط دستگاه بسته بندی ساشه تک نفره انجام می پذیرد

نمک تصفیه شده اسبی را از کجا خریداری کنیم

شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده اسبی بایستی از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *